frennldeAssociation d’avocats
·
067/21.63.67
·
info@hv-a.be
·
Ma - Vr 09:00 - 17:00
Contact & Afspraak

MELANIE DE BAERE

Advocaat

Tel 067/21.63.67

Talen  FR • EN

VOORSTELLING

Meester DE BAERE werkte als notarieel medewerkster in twee kantoren van het Brussels Gewest waar zij de stedenbouwkundige, fiscale en burgerlijke aspecten van vastgoeddossiers beheerde. Ook werkte zij als Legal & Sales Advisor in een Brusselse vastgoedontwikkelingsmaatschappij. Zij deed een ruime ervaring in deze materie op en trad in 2019 in dienst bij HV-A.

Zij adviseert haar cliënten op het gebied van ruimtelijke ordeningsrecht, stedenbouwkundig recht, milieurecht en burgerlijk vastgoedrecht. Zij vertegenwoordigt hen ook voor administratieve en gerechtelijke instanties en rechtbanken om hun belangen te verdedigen.

Meester De BAERE doceert opleidingscursussen over stedenbouwkundig recht en ruimtelijke ordeningsrecht.

Zij houdt zich voornamelijk bezig met stedenbouwkundig recht, milieurecht en burgerlijk vastgoedrecht (bouwrecht, goederenrecht, vastgoedovereenkomsten enzovoort). Zij is in het bijzonder geïnteresseerd in burgerlijk vastgoedrecht.

OPLEIDING

Master in de rechten
Université catholique de Louvain-la-Neuve

Uitwisselingsprogramma Erasmus

Università di Bologna, Italië

ERVARING

IN DE RECHTSONDERWIJS EN WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

  • Trainer in het kader van de e-learningcursus “ruimtelijke ordening – milieu – stedenbouw” georganiseerd door de uitgever Anthemis

PUBLICATIES

  • A venir

VOORDRACHTEN

  • 2021 – 2022 : intervention dans le cadre du parcours d’e-learning «Aménagement du territoire – environnement – urbanisme » organisé par les éditions Anthemis